Wednesday, June 16, 2010

Ohh,trigo~

Aku dah macam zombi. Otak pun baik punyer blurr~ Okeh2,semuanye aku degil sangat nak amek tusyen.
" makkkkkkkkk..nak tusyen.bosannnnnn "
" hehe,g jela tusyen "
" ho? buttt..nk tusyen personal bley? admet,trigo shaje coz ssh tuuu
3-4 hours.
n...byaran kompom >100...bley laaa mak yea? "
" ler,nak blaja xpela...klu xnk blaja lagi mak ssh "
" hehe,okeh thankz! "

Semangat gile aku melangkah masuk pusat tusyen tersebut,tepat ( lambat sket kowt ) 11 pg 16/06/10. Terkejut gak aku sensowg,tp pikir2 balik.. Bkn ko yg nak belajar sensowg? -.- P&P tusyen secara officalnye berlangsung. Cikgu ajar dari A sampai Z. Aku macam anak kecil. Cikgu cakap,aku angguk,cikgu geleng,aku menghela nafas " Salahla tu jawapan ko,xpe.blaja2. " Blaja sampai azan Zohor. Haaaaa~ Legenye abes. But wait! Ader buah tangan. 4 soalan trigo format paper 2 ko kena jawab. Kumencongak dalam otak,petanggg..kompom tido. Malam tusyen smpai kol 10 malam. Xpenat ker pas tu? Takpe.aku nak berjaye. Bak kate anep, "Study MAUT!"haha. Finally,aku duduk atas sofa kt bilik aku,termenungkan soalan trigo. Start 2300,aku pulun. Trail&error,itu laa semangat yang menemaniku sepanjang aku mencari jawapan. Sampai kol 0100,aku berhenti. Daripada empat, soklan 1 a. jer yang aku dpat jawab!!! Argh!!! Ade lagi 11 cabang soalan nie!!! Kumembuang pandangan ke sekeliling,perh. Kertas berconteng bertaburan,habuk pemadam penuh.tipu betol Stabilo. Kate xde habuk,rgi jer beli mahal -.- Erm,pencil pun dah tumpul gler. Nie,dah termasuk pencil ke-3 nih. Dahla,take a rest. G petibeku,amek coke... Ahhhhhhhhhh~ Lege gler! Bukak komputer,layan facebook ag bez! Ngah syok layan,tepi clock kt right-bottom.alamak,da lame sangat on9 nih. Jum2, trial&error ag. X sampat 3 minit,da berjaye jawab 2 soklan proving. Yeah! Bez gler!!! Okey2,satu jer lagi soklan proving,pastu bley layan Brazil vs North Korea. Lame xtgk Kaka beraksi! 22=me,hahahahahurrmmmm... Jawablah cepat -.- Aku conteng sane,conteng sini.manipulasi formula trigo agar kutemukan jawapan. Boring sangat,aku buang alas meje kopi tu,aku conteng meje tersebut,.haha Unik btol,agpun snag sket nk ilangkan kesan lead.amek air.sapu coz meje gelas -.- Futile,futile.futile.tido.tido.tido. Pale da berurat dah nih,migraine menjadi2. Jam da nk msuk 0400 nih.Macam ader org b'bisik kat aq.. " Amek jer laa soklan tuu..ngan sebatang pencil,bwak kat katil ko.try jwab..mne taw dpat jwapan.. " Macam lembu dicocok hidung,aku ikut jerlaa.. Amboi,lembut betol katil nie.. Bestnye landing.. Otak:amek pencil,try jwab.. Tanganku pulak capai bantal,empuknye..Pastuuuuu..ZZZzzzzzz -.- Last2,liat nk subuh.byk kali mak aku ketuk pintu,ckap solat..solat.. dalam hati.. " penatnye makk,tlgg " =________= Pas,subuh.tros tido balik. Tibe2 bunyik ayam berkokok,pkol 0930 lah nh.Eyelid still closed while hands grabbed da phone.Senyap. Perlahan-lahan aku bukak mate,tros nmpak soklan admad. Kupekam kembali mateku.Mlas nye nk jawab soalan cosec x sec x - tanx = cot x ,( sumpah teringat satu soalan admed nih ). Bukan 1 per cs - s per c ker? pastu.darab jelaaa s dpat 1-sSQUARED over cs. 1- sSQUARED=cosSQUARED x.. Substitute, jdik cSQUARED over cs. Silangkan dpat c/s=cot x.. kn senang... Ha? Tros terbukak luas mate aku! Bulat,besar,wlaupun pndangan agak kabur. Dah dapat!!!! Yeah!!!! Seronok x terkire!!! Aku macam askar Soviet,berdiri atas bangunan Nazi kt Berlin bersorak+euphoria pas menang atas Nazi! Hahahahaha,x sie2 aku maen2 ngan formula smlm. Tros tangan berlari-lari atas suatu kertas kosong,mencongak apa yang perlu.Dapat jer jwab soklan tu,8 lagi soalan lain beres,bisa diaturrrrr~ Cepat-cepat bersiap,without breakfast.tros g kuar,another+last tusyen admet.Fuh,satisfied.wlaupun pale da huyun-hayang.haha Nak xnk,beli jugak laaa Red Bull,nk tahan mengantuk punyer psal~


***************************************************************************





Haaaaaaaa,terbaring kot pas balik tusyen addmet.. Memandangkan yang last,blaja dekat 3 jam! +.+ Tu aq xkesah,aq nk trigo perfect.bley focus yang lain.Banyak lagi nk kne cover.SPM..tgk kt profile syai gemok( =p ) 158 hari jer lagi! Kla,aq ingt nk tido ar.qada balik perjuangan aku smlm,haha. Papepun...

" ALL WORKS AND NO PLAY MAKE JACK A DULL BOY =)) "

SORI TULIS PEPANJANG+SKEMA=CARE NK ILANG TENSION

10 comments:

  1. mak aaaih panjangnye post! kau nak bg sape bace ha??
    dah lah kata aku gemokk amobooooi lbey kau ni! ;d

    jap jaap weyy KAKA AKU PUNYA LAAAH! ;O

    and lastt meh aku nak baek sket ngan kau
    bila kau nak aja aku trigo haa?? hee :P
    aku slow tahap ape tah ngn trigo ohh
    trigo nak bunuh akuu
    sobsobb :((

    ReplyDelete
  2. ;)) congrats!! hehe..

    ReplyDelete
  3. oit! KAKA tu aq ar -.-
    aq ngah cuty kt mesia jap.mlm kang amek flight g South Africa,uat goal nnt.haha

    trigo senang laa weyh!
    ko pulun sehari lebey da bley master.
    huhu,mesakasih kt ckg tusyen tuh =)))

    ReplyDelete
  4. ba alip JET!
    kaka hemsem comel bukan macam kau pendekkkkk(!)

    kau cakap boley laaa
    aku manade g tusyen :"(((

    ReplyDelete
  5. g jelaa tusyen,
    drpd ko blogging jerr -.-

    ReplyDelete
  6. takpe la weh
    tanak sudah
    kedekut gila doo
    blaaah

    ReplyDelete
  7. hendak 1000 daya tanak 100 dalih
    okaay aku pun ta paham pe yg aku ckp
    sekian mekasehh =__=

    ReplyDelete
  8. weyh2
    gadoo plakk
    pning aq1
    hahahaha

    syaiii,
    aq ase kter kne amek tussyenn add math mcm qhassimi nie, bia kiterr pndaii mcm dyee gakkk
    hahahha;)

    qhassimi;
    sdap tidooo?
    hehehe

    ReplyDelete
  9. ..dah mcm rutin harian ak jugak dahh.. -__-

    tuition: aku pon belajar trigo jugak nie!! susahnyerr! haishh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...