Sunday, February 27, 2011

Seharian memandu bersama encik D-SIM~

AMARAN KERAS :

GAMBAR DIAMBIL SECARA GANAS SEHINGGA MENGHASILKAN KUALITI GAMBAR YANG KASAR. KANAK - KANAK TANPA LESEN P DITEGAH KERAS UNTUK MENYAKSIKAN / MEMBACA ENTRY INI.
DON'T TRY THIS ON ROAD ! ! !

Assalamualaikum.

Mood : penat dan mengantuk :s
Muzik : Era Fm live streaming.





Wokeh, mari memandu bersama daku. Seat-belt kena pakai, lampu kete jangan lupa kena pasang, kang tak nampak kak limah lintas jalan, mau kena kokak nanti.. Kopiah yang macam aku tengah pakai tue..xyah ikot xpe,hehehe.. Saje nak kasik muke suci depan polis kowt kalau beliau terpegun dengan gaye pemanduanku...Seperti biasa, kalau sedar diri baru dapat lesen P , sila pastikan anda berada di lorong yang sesuai, tak payah nak berlagak kat line kanannn.. -.- Bawak kat tengah bandar Ipoh, tak payah laju - laju, ikot jea kelajuan yang aku bawak [ click to enlarge ], tak jauh pun destinasi kita, takat 5 jengkal jea.......

Kedai pakcik jaga kandang nih ? Tidakkkk, aku tak bawak wallet, apatah lagi kad pengenalan, lesen ? Tak payah, aku dah daftar lesen khas untuk mini cooper aku nih, hahaha Hoiii ! Stay focus kat jalan !

Aku kan pemandu berhemah, nampak lampu merah 20 meter kehadapan, aku dah mula tekan brek perlahan - lahan, biar nampak cantik stop sebelum garisan putih. Kalau lampu kuning ? heyy, tak gi ceramah KPP ker ? Bawak lagi laju sebelum lampu merah keluar ! Itu ' hint ' untuk lulus test JPJ bagi yang mentah belum ambil lagi. Dah hijau, kita jalan ke gambar seterusnya~

Jeng jeng jeng ! Kawan baik aku buat roadblock, kata beliau, mau cari pemandu berhemah macam aku, hehe... tambahnya, nak kasik layanan baikkkk punya, kahkahkah. Tak perlu cuak lah, aku dengan senanghatinya menukar seat ke sebelah, biar faizal, co - pilot bawak aku pulak, entah kenape aku bosan nak bawak kete time tue :P

Brader polis shif malam : Ada lesen ?
Co - pilot : Ada
Polis lagi : Betul ada nie ? Nadanya makin ' manja ' , bajet kami tergoda X(
Co - pilot : Tak puas hati kerr ? Gaduh arr ngan kapten pilot nih ( sambil menunding jari ke arah seorang mamat hensem sebelahnya )
Polis : [ agak tergamam, terketar - ketar suara hampir tak keluar] Sooo...sorry, tuan boleh jalan
Kapten : Ehem, terima kasih.


Haaa..haaaahhh ! Jangan ikot cara pemandu belakang plat kereta tersebut ! Tak boleh rapat sangat ! Kang langgar, pekak telinge jea aku dengar dari jaoh kome gadohh... Nak laju - laju pun kemana ? Takat round da circle dlm bandar jea punn..

Kalau bawak perlahan pun, tetap selamat sampai ke destinasi kami ini.. Kalau datang ke dataran Ipoh, tak sah laa kalau singgah, macam - macam ada kat area Greentown nih, cakap jea nak ape.. Kami pula nak singgah ke....

Eh, bukan.. haram nih.. Next !
Tak nak balik kaat penjara nih ! Dah cukop ko sekse aku 8 jam 6 hari seminggu, x cukop lagi ker???? :( Nextttt !

Err...
pss : abaikan Iklan murahan nih.

Ke padang Dataran Ipoh laaa ! Mana lagi ! Lihatlah kegirangan kanak - kanak riang tersebut, sampai tak cukop tanah nak lompat lari macam berokk tuhh -.-

Dahhh..dahhh.. aku cakap jangan main - main lagi ! =_______________=

Hahahaha, ini lah matlamat utama kami ! Belajar Light Graffiti, okeyy.. mungkin backgorund dier masih tak cukop gelap dek cahaya lampu kawasan seberang, tapi dah sanggap nak explore...kat sini pun jadi lahh.. Niatnya, lepas habis ambil gambar kat majlis hari jadi sedara, terus balik ke rumah, sedang memandu pulang, terimbas kembali siaran Majalah 3 bertarikh 26 Feb 2011, ada sebut dan memberi tips tentang bidang nih.. Ingatkan aku sorang jea tawu, pergi sahaja rumah Farid, die dah try amek gambar LG berdasarkan siaran M3 tadi ! takkk tunggu aku ! :s Then terus drive ambil Faizal n aizad...ke dataran Ipoh..

Test drive faizal n aizad, aku rasa kena aperture lagi besar lahh.. kasik bikin cahaya lain gelap.. mungkin kami lack of light strength . xpe, baru belajar kann.. mencuba lahhh sikit..

Aku nak ' tulis ' F , x jadi ! T.T
Entah, aku sendirik tak tahu nak uat ape..hehehe..

Lantas, mereka ber3 x m'lepaskan peluang kasik flying kick free atas ketandusan idea aku.. wekk ! selipar busukkk !

Dah macam lepas minum todi, hip - hop ader urban, si faizal nie pahal ? nak calen faizal tahir kowt, hehehe tapi style laa plak aksi gila mereka nih... tak belaaa jimbit gelak, hahahah

Lil kp. cakap mau balik, hehehehe.. tengok jam pun dah nak masuk 0030, gerak laa..mau kene marah bawak kete lewat malam nih -.-
Potret terakhir mereka untuk Ipoh terchenta sebagai tande kenangan ~ Saluteeeeeee~

1 comment:

  1. Hahahahaha.
    keretaa siapaakah mnjdi mngsaa andaa ?
    sgat berhemaah.
    mnx maaplaa yer, syee mmg xd P ag.
    dak kciklaa ketekan -.-
    HAHA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...