Wednesday, July 20, 2011

Pilihan ?

Assalamualaikum.
Mood : Relax
Muzik : VE - Aku Bukan Untukmu ( remake )

Berpusing - pusing pilihan dalam kepala otak aku sekarang nie, nak balik rumah atau habiskan masa kat Notts ? Haih, bagi aku dua - dua ada pros and cons. Both condition, still aku nak buat 2 assignment Malaysian Studies yang lecturer beri. Of course, cuma nak buat kat rumah atau kat Notts ? Kalau balik rumah, dapat jumpa family, and white sekali, rindu siottttt. Cuma, kos nak pergi dan balik laa. Aku dok cucuk cucuk kad kat ATM Maybank, sama jea angka baki dari awal bulan sampai sekarang. Tak bercambah pun =.= MARA, cepat lah sikit kasi elaun ! Dengar tak ??? Haih, kalau duduk Notts ? Well, jimat sikit sebab takde tambang perjalanan, makan minum jea. Cuma sakit hati jea laaa duduk kat rumah nie.


SAKIT HATI ?

( Tukar mood tak puas hati pulak ) Sini macam pelik sikit, rumah cepat berhabuk dan agak melekit. Dah cuci bersih masa baru masuk haritue. 1st thing aku buat kat rumah nie sapu sampah kowt. Habis jea taklimat MARA, aku balik rumah and terus sapu sampah. Memang cepat berhabuk, paling kurang 2 hari sekali sapu tapi member rumah haprak taknak tolong. Muka aku laaa petang atau malam sapu satu rumah nie. Nak kata busy, aku pun busy kowt. Petang - petang aku tengok korang relax jea sempat beriadah, aku pulak menimbang nak beriadah atau tak. Nak rumah bersih, tolong laaa sekali. Takkan nak harap aku sorang jea. Penyapu dan bakul sampah aku dah tolong belikan untuk kegunaan rumah nie, sama - sama laa jaga kebersihan. Nie hampeh -.-' Habuk megi pemadam penuh kat meja. Kertas korang conteng pasal algerba aku gak kutip bawah meja study korang. Roomate aku bagus, dia rajin. Beliau rajin gila buat algebra tapi masalah beliau pulak selalu buat salah/silap kat soalan. Dah nama pun buat silap, of course PEMADAM yang dicari atas sebab dia pakai PENSIL conteng-conteng kertas kajang. Lagi bagus bila dia buang HABUK PEMAMDAM ke lantai, SANGAT BAGUSSSSSSSSS !!!  Nak tidur dalam bilik pun tak senang ar. Aku pun study gak sampai kul 2-3 pagi, tapi kat ruang tamu laaa. BUKAN DALAM BILIK ! Yang roomate aku lak, biar 2 lampu  kalimantan terbukak tengah - tengah malam, bajet bagus study sampai lewat malam. Macam siot punya perangai, aku punya lah jaga perasaan roomate gambateh kat ruang tamu sorang - sorang, dia lak buat muka tak bersalah biar aku susah nak tidur dengan lampu terang. Paling aku tension, waktu subuh. Bayangkan kalau set jam pukul 6.30, setiap kali penggera handphone berdering, dah tentu boleh tekan dua butang jea kan ? sama ada STOP atau SNOOZE. Beliau sangat bagus, sebab pilih SNOOZE ! Hah, menyalaklah handphone dia selang 5minit sekali sampai 7 suku ! Kejut subuh dahlah susah gila. Aku sampai boleh hafal lagu The Lucky Laki - SUPERMAN. Dah boleh agak lah, pukul 6.30, ada suara ghaib muncul dari katil dia. . .menjerit. . .

" AAAAAAAAAKUUU BUKAN SUPERMAN , AAAAAAAKU JUGA BISA NANGIS...
bla. . .  bla. . . bla. . . "

Rasa geram gila ! Handset jea mahal, tapi takde function in order to wake you up in the morning. Rasa nak lempar jea handphone kau tuh ! HAH, penat mengeluh. Aku bukan mengada, dah memang aku tak suka bersepah - kotor - bau busuk - sampah - bertabur semua, that's why I try my best to make it neat and tidy all the things around me. Sebelum aku jejak kaki kat Notts, aku bersihkan bilik aku dulu kowt, siap vacuum lagi. Respect each other, bukannya nak ambil advantage atas kebaikan/kelebihan orang lain. Aku sapu pun sebab kesian dengan rumah kita sendiri, tempat tinggal kita, tempat kita study waktu malam. Member lain datang rumah kita pun sebab bersih. Hurm, takpelah. Nanti jelah aku slow talk dengan korang. Tapi, kan lagi bagus kalau korang sedar sendiri akan tanggungjawab masing - masing. Hmmmm..


P/s :  Kaum C kat Notts macam kimerde. Lecturer kat depan ada, tengah mengajar, korang buat bising kat belakang ! Respectlah woi kat lecturer yang sedang kasi ilmu dan juga member - member lain termasuk AKU yang tengah menimba ilmu ! Bila tanya soalan, baru tahu nak diam !

6 comments:

  1. balik jom?minggu ni kite balik..ngeh3.tp 3 ari je,ahd dah brtolak ke melaka semula,
    haha,siannye dpat housemate cmtu.kite punye rumah bersih,tp sometimes kotor jugak.ngeh3

    ReplyDelete
  2. ahahaa . . biasa la . da dduk hostel bru dpt tau pragai housemate mcm ne . . nk lalui selama btahun2 tu agak emhhhhhh . . part lampu tu sokong sgt tersgt . sbb mmg terjadi pn . giler benci . .uhuuu

    ReplyDelete
  3. @effa :

    entahla, kalau takde pape, balik malam khamis nie, and ahad kena balik sini balik. nak balik pagi isnin pun xpe sebab kelas hari isnin pukul 2ptg XD

    @kak farra :

    itulaaa pasal, nasib baik laa dok kat rumah dlm campus setakat setahun jea utk foundation =.='

    ReplyDelete
  4. ahahaa . tu blum time exam lg . tgok time exam kang . mula la nk music sana sini . . mcm aremmm jek . adui o.O

    ReplyDelete
  5. kak fara : xpe, sini xde bdk degree ag :D

    awek kening : erk, lauhan hati jea.hoho

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...