Friday, July 29, 2011

Untunglaa orang belanja :D

Assalamualaikum.
Mood : Kecewa !
Muzik : Give Me Everything - Ne-yo ft. Pitbull


Arghhh ! Dah spent dua jam ! Asal soalan dia complicated sangat ! Aku dah cuba derive balik, still tak dapat jugak. Hehs , nasib laa aku attend kelas mechanic, kalau tak nayaaaaa. Quiz math ? Yeah, baru jea dapat. Aku expect full mark, lain pulak jadinya =.= Youtube sekarang dah lain. Dulu kalau bosan, taip " Orang lidi lawan lawan ", takpun " stickman ", sekarang . . beliau membawa makna dalam hidup aku sebagai sumber rujukan beberapa subjek aku kat sini -.-'



Lantak lah, kepala pun dah pening. Baik aku blogging sat :P Okay, semalam petang aku pergi Mid Valley bersama Irfan. Tak plan pun, cuma masa nak berwuduk solat Zuhur semalam, Irfan cakap dia nak habiskan kupon MPH yang dia dapat, bernilai RM500. Kupon tu, antara hadiah dia dapat sebab cemerlang dalam exam O-Level. O-Level ? Dia dulu International School, Seri Cempaka kowt. Entahlaa, yang pasti international school laa, sebab beliau foreigner. Aku pun. . . ikut sekali laa memandangkan 4 hari jadual aku pack, duk dalam biliiiiiiikk jea, nak jugak jalan - jalan kan ?

1st thing aku buat masa sampai sana, beli Roti Boy ! :D Sedap owhhhhh Buttermilk, rindu gila. Original pun okay jugak. Best - best, then we straight forward to MPH. Tak sangka MPH sini besauu gila ! :O Jakun aku sebentar disana. Banyak buku tersusun rapi di ratusan rak kat MPH, siap ada ruang nak baca lagi. Fuiyooo, sumpah jakun. Dah macam library aku tengok, tapi aku taklah jahat nak koyakan buku yang berbalut, hehe. Buku kat ruang istirehat jea banyak tak berbalut, ke memang nak kasi pelanggan baca ? O.o 

Look what I found : 




Haha, pasal economi. Tittle dia cambest, tapi ehem, English = mahal, tak pasal - pasal aku lebihkan sudu daripada sup nanti. Apa pulak kata Irfan kan ? Huhu Ada masa kita jumpa lagi yea :D






Hah ! Lagi satu ! Macam best kowt ! Aku suka baca buku - buku yang jenis macam nie, tak pasti genre apa, tapi . . . banyak fakta, biasanya buku jenis camnie buat aku terfikir 2 3 kali #.# Bukan tak faham, tapi huraian dia buat aku tersedar apa yang selama ini berlaku. Contohnya, ada buku describe on " turn off your tv, let it plugged for whole night, and you are silently kill the Earth " Tak hairan lah kenapa aku suka buat karangan fakta, walaupun tajuk SALT aku boleh buat 3-4 muka surat :P  






Wuhuuu ! Black pepper fried rice with salmon. Aku dah taubat kecil ke atas ayam dan daging, hehe. Lepas tengok video KFC kat youtube, dan beberapa ' hujah ' mak aku, takut pulak aku nak makan ayam -.-' Memang pekena ikan jea aku kat sini. Ayam tu kalau boleh taknak sentuh langsung, kecuali ayam HPA. Haha, tu jea jenis ayam yang aku and mak aku makan. Tu pun kalau stok ada, susah nak dapat =.=' Harga dia ? Erm, RM10.05 hehe, okaylah. Makan claypot kan panas, seleralah makan salmon tuh :)





That's Irfan, orang Minang ! Aku tahu sikit latar belakang pasal dia, Ayah dia lepasan MIT. Shut -,- No wonder, dia 16 tahun semua A+ O-Level, bapak borek anak rintik :D


Ehem, aku anggap, buku yang dia hadiahkan nie sebagai buzday present :) Thanks Irfan, thanks a lot.




SMS aku jam 1341 : * Happy Birthday ! * - Irfan.

P/s : Buku DELETE haritue pun tak sempat nak habiskan -.-'

4 comments:

  1. Suka baca buku jugak..tp klu love2 story ni kureng la lagi2 novel cinta melayu langsung tak baca..wahahaha

    ReplyDelete
  2. sume buku tu besh! terutamanya CJ..

    p/s: happy belated besday..

    ReplyDelete
  3. @intan : jiwang english xbest, abstract sgt. fakta english stylo

    @wnskawa : yeah :)

    @intan : thanks :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...