Sunday, September 5, 2010

Berbuke Puase Di Hilton :D

Well, semua gambar ini diambil dengan Motorola L7i.. For sure, gamba tak lawa.. Tapi, kenangan pada gambar tersebut amat bermakna..kowt ! ( bosan tunggu soalan past year,baik aku blogging kn? XD )


non-muslim god named Atlas is holding the Earth.. Kesian! Hahaha,
Dari kepercayaan inilah,kepala kita jadi 'Bumi' dan di'support' oleh tulang atlas :)))
Nampak takade orang kan? Sebenarnya,da sampai precisely an hour before break fast =='
kata mak long, taknak jam ~

Naughty boy dubbed Angah! Diorang sampai dalam pukul 7 ptg.
Hahaha, best 'coz got company dengan 3 orang koloni =p

hidden Sumaiyah :DD Die memang kecik pun, dalam handset, langsung tak nampak human figure of her -.- Sebaek cute :D Belakangnya mak long, dan paling belakang dalam gambar ialah... isteri pakcik Roslan ( tak ingat gelaran beliau dalam family bond -.-)

Sue tak pose! Angah kat diameter meja merungut..sabar..jangan tengok orang makan,haha
hah! ' Bawah ' ini PakCik Roslan :)) Artitek yang berjaye, setakat yang aku tahu.. beliau pernah involve dalam pembinaan Aeon Jusco Bukit Tinggi, KL Central, Hotel Hilton skali kowt kalau tak silap... Senang cerita, kebanyakan bangunan around KL Central dia turut terlibat.. maklong gtaw
( aku tak reti perkara yang berkaitan dengan seni2 nih
-.-)

Few minutes before azan! Kek atas dah sedie menjadi korban =p
err.. berbuke dengan kek, buah2 dulu =p
pas solat, baru best melantak makanan berat2.. kn2?

Ammarsmallkhalifah :) Along nih~

Terpikir jugak aku, apa yang akan indicates azan masuk ? Masjid takde around here,
Kat Shangri-La, Putrajaya tahun lepas, ikut jam dan takde pengumuman~
Tiba-tiba, ada satu chef datang dengan..tukul? Ape ntah~ Dan ketuk bende alah gong itu.
Berdoa dan makan ! :D

err.. takde orang dalam surau nih, mungkin aku terlalu cepat nak ke surau dulu kowt,
tue yang...berani 'beraksi' macam nih =p
Papepun..tengah solat, ade orang tepuk bahu aku :)

Diorang.. Mesti nak aku bawak jenjalan,haih!
Selepas makan ( aku start lahap makanan lepas solat sampai pukul 9.30. NON-STOP..hehe ), kene laaa bawak diorang jenjalan~

Tengah strolling around, terasa diri dikelilingi orang ramai,
owh, ader function kat ballroom, the best part is there was a table piano !
Siap, background kawasan tue berlatarbelakangkan pemandangan Kuala Lumpur pada waktu malam yang sedang dibasahi hujan rintik-rintak, lawa owh! Cume,kemampuan 1.3 megapixxel handset aku tak mampu merakam semua itu :(((( So,gambar ini jelah yang termampu~

Bahagian luar Hilton Hotel.. Kat kawasan parkir tue ade..Kereta Porsche, sebelah tue Porsche jugak.. Dekat ngan Porche ader latest SLR Mercs, Pastu, ader Lamborghini Golarrdo, kete Renault pun ade.. Argh!!! Jealous menguasai diri..
mak pernah pesan.. ' nak macam tue? Belajar sungguh-sungguh.. Pastu bagi mak sebijik '

Sebelum nak blah,
just thanks Hilton for the eternal moment here, its great to strengthen our family bond which already apart from work that promises wealth and turnout to materialistic person and narrowing our family times' activity such this day~

Owh, they've got a really,really friendly service..its worth for more or less thousand ringgit.
And.. aku jumpe Azri and family ! Tibe-tibe sebelum balik ( tengah lepakking kat table ), ayah Azri datang kat PakCik Roslan,

" Assalamualaikum.. Saya ayah Azri, nak ucap terima kasih sebab anak encik pernah tolang junior die dan sambut saya nih mase hari form4 masuk sekolah awal tahun nih.. ( sambil point jari telunjuk kat aku yang sedang kenyang giler~ ) "

Pakcik Roslan yang terpinga-pinga terus angguk jer sebelum ayah Azri bersalaman dengan aku dan berlalu pergi.. Within a second, semua gelak kecil! Hahaha.. Papepun, aku rase segan gile dengan incident tue =='



5 comments:

  1. waaa...nak sebijik jugak~ hahaha...

    ReplyDelete
  2. weyh..time solat klu org tepuk bahu..
    maknenye ko jadi iman la..
    bkn bwak jln2..haha

    ReplyDelete
  3. laaa..
    mmglaa..
    aku mnceritekan gamba laaa~~
    so, setiap gamba..kire babak laen laa~~ ( mlas nk login )

    ReplyDelete
  4. apa yg best kat entry kau kali ni ialah gamba budakbudak tu and yeahh kau tak include of course HAHA :PP

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...