Friday, September 17, 2010

Tersedak? Tersentak? Tersedar~

Celik mate, owh, 1030..lagi ==' Hari ini, Khamis. Sehari sebelum Jumaat, lagi dua hari untuk kembali ke ASiS selepas tue dan cuma lagi 10 kali solat Jumaat sebelum SPM bermula. Paling sedih, masa tetap berjalan namunku masih leka dan lalai sepanjang cuti raya 2010 nie.. Seingatku, sejak hari pertame kujejakan kakiku ke Bandar Ipoh untuk musim raye nie, not even a single day i didn't spent my times with my friends here, kumengerti apa itu penat, ntah macam mana nak cakap.. bila ajakkan teman untuk keluar beraye @ jalan2, lidahku berasa susah dan sulit sekali untuk mengucapkan " TIDAK " pada mereka. Hurm, dah berjanji pada diri sendiri sebelum pulang bermalam, JANJI AKAN MENGULANGKAJI SUBJEK ELEKTIF SEMUANYA DALAM MASA 10 HARI DARIPADA 17 HARI PULANG BERMALAM. Tapi sekarang? Satu pun tak sentuh lagi ! ( homework sentuh laa..sket~ ) - saje mukadimah dengan part mengeluh,

Okeh! Dah insaf, Jum study~ Macam biase, aku akan mengasingkan mana satu kerja rumah, mana satu bahan untuk bacaan, kertas yang..kurang penting..yang boleh diabaikan.. Bersusun jugaklaa atas karpet bilik aku, macam gaye orang nak jual tudung -.- Tengah kemas-kemas buku + majalah + kertas-kertas renyuk dan bertaburan, terjumpa satu test pad jenama Gaint. Somehow,somewhat.. Aku berhenti seketika melihatkan cebisan pokok itu,

Berhabuk kotor, macam mane bende nie ade kat sini? Rase-raseny, dah lame tak pergi ke Gaint Tambun, lagi-lagi nak beli test pad.

Kubiarkan tangan bersihku menyapu habuk test pad tue.. Terdapat seakan satu tulisan cakar ayam ( I WAS okayy ==' )

The 3A1's KAKA : D-SIM

Eh,trademark aku time kt SMKP nih. Dengan ghairahnya, kumembelek muka surat test pad tersebut. Ya Allah! My previous diary! Baru sekarang teringat, oleh sebab tak ade proper diary, test pad yang sepatutnya mengandungi kerja bahasa dan English yangggggg lame menjadi diari aku. Yang cam bestnya, the diary itself revealed me, that my previous years wasn't bad at all.. Maybe, at that particular time, i felt it was horrible ( as i read trough, i did face mess, a lot of mess. make chaos, and face-the-music by principle , applied rules are made to be broken even i'm high council of prefect, ) but hey! I did laughed over my stupidity as i made it??? Perasan jugak, yang selame nie.. aku cuma study hard? Bile selak-selak balik, kurang, sangatlah sikit aku mention pasal " BELAJA ", cuma tarikh sehari sebelum exam berjaya mengugat aku untuk belaja ==' . Yang lain, kebanyakan nya pasal bermain bola dan game, lumba lari sekali, Paling banyak masa habis kat fon dan nafsu tidurku =_______________=
Kuberfikir sejenak, kat ASiS pun..aku macam nie, tapi result nya tak pernah segempak dulu~ Okey, I do understand. SPM is not PMR, can be like Jack, simply says all works and no play makes me a dull boy, hey D-SIM! Wake Up! You're are not study at all! Major problem encounter me, time management. Hmm, i'm too good in planning, but the.. time management is another factor that I should care about..too.. Perlahan-lahan kututup kembali test pad,opss.. diari dengan senyuman terukir pada wajahku. Allah just showed me something, an important element of a excellent student should care about, i wanna excel in life,that's all. ( dahlaa weyh, beku,menggigil aku nih! remote ilang! )

10 comments:

  1. damnn
    aku terasa gila nii sebab aku pun macam blaja-tak-blaja je cuti nii :((

    ReplyDelete
  2. 2 laa, adoii.
    mkin dkat ngan spm..mkin byk dugaan lak
    =='

    ReplyDelete
  3. kalau sesape bljr tasawur islam,kejayaan ita ni bukan kerana usaha..tp lebih kepada ALLAH..ALLAH NAK BAGI,kalau xblja sgt pun bley bjaya.
    just look at a top people in this world.they not good as a academician but more in..realistician......ha2!but,never say never!now is meritokrasi punye zaman..so!!work hard!!

    ReplyDelete
  4. well, most of them aties act, haha.
    erm, juz.. mungkin yg baik itu buruk bagi allah.. mungkin yg buruk itu baik bgaNya.. so, kalu result trok.. adelaaa hikmahnya..

    ReplyDelete
  5. do it slowly la.
    ty, siapp:)
    alamk. owg un sama jew xsiaap
    LOL.

    ReplyDelete
  6. hahaha,
    i'll try...prepmlm ahad kowt =p

    ReplyDelete
  7. kurang stuju jer. "prep malam ahad"
    =.= tiruuuuuu! hahahaha, =P
    btw, nak berjaya kene MUJAHADAH!
    okay!
    study smart !!
    and pray hard !

    ReplyDelete
  8. Mujahadah tue ape?
    erm,insyaAllah.i'll try~

    ReplyDelete
  9. Ayat smart, cam baca novel lah pula xD
    Haha, samalah, cuti x blaja, ni yg rasa nak putar balik masa ni =.=
    Goodluck with your plan to "do" (I prefer copy ;P ) homework Sunday's night.

    ReplyDelete
  10. hahaha! is dat u hizri???
    well, kt skola nnt..kompom aq jdik 36o darjah terbalik =='

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...