Monday, December 20, 2010

Kempunan ?

Alah weih, tak sempat nak habiskan novel nie :( Jalan cerita novel nie menarik kowt.. cuma.. ada elemen yang ' pelik ' haih.. Hari Isnin, baru jea habis solat Asar berjemaah, datang lepak sekejap di bilik kecil, nampak novel nie atas katil Bali. Perlahan aku ambil.. B I C A R A H A T I ? Macam geli jerr tajuk dier ==' Selak laa sikit novel tue.. sedar tak sedar, dah 6 bab aku bace! Tue pun perasan bila Bali tegur aku, kalau tak dah lama hanyut~~ Entah, before EST, fokus aku novel nie +_+ Paper EST pulak tajuknya luas, tak tahu nak baca apa, menjadi alasan besar aku nak habiskan novel nie -.- Tapi, sempat baca sampai mukasurat 376 daripada 560 kalau tak silap, terpaksa pulangkan kepada Bali just before exam EST paper 2. Ingat nak cari selepas SPM, tapi Bali ada cakap...

Aku puas weih cari novel nie, dah bertahun - tahun,
merata MPH aku cari, tak jumpe - jumpe jugak.
Tapi, masa aku stay rumah Amirhakim, ada sebuah rak buku,
penuh novel kat rak buku tue, sekali ada rezeki,
aku jumpa Bicara Hati !

Ligat kepala aku memikirkan, ' bertahun - tahun ' ? macam takde harapan jea =_____________________=

14 comments:

  1. hello.
    novel too, ad kat umah owg . da khtam bpe kali da. read my post . org ad post psal novel too.
    PENTIRU !

    ReplyDelete
  2. weh..aku tau cerita tu mmg best...
    kat rumah ada kottt... aku baca time tahun 2006 , tu pun cerita tu dia publish dlm tahun 2002 kot...
    kutipan sampai 1 juta...perghhhh

    kalau kau nak cari ada je, tapi kalau kau nak cover macam kau letak kat atas tu dah x de, sebab sekarang cover dia dah bertukar, pic perempuan pakai tudung pulak...tp kaler background still sama

    btw, bagi aku , waktu damya hanna buat cerita ni, mb dia tak buat research kot, sebab kahwin kontrak tak sah dah haram....~~~~ lalalala

    ReplyDelete
  3. best ke bicara hati?
    eh,novelhut ade novel tu..

    ReplyDelete
  4. 2laaa.. pelik gak cite kawin kontrak, hahahaha..
    btw, nice story act..
    eh, tol ker effa?

    ReplyDelete
  5. mmg nice story pon...
    aku baca berkali-kali sampai terhafal-hafal..muahaha

    waktu dia buat novel tu pun dia still blajar account kat U lagi, umur dia pun dalam 22-23 tak silap, (waahhh..sampai ke sini aku tahu) tu yang dia tak tahu hukum hakam tu..muahahah

    jln cerita memang memuaskan, sebab yang baik bahagia, yang jahat mati..
    hahahaha

    Mimi, before kau nak beli novel, kau pastikan ending dia best...sebab ada 1 novel ni, last sekali hero and heroin bersatu dan meninggal.... hahah!

    ReplyDelete
  6. f : x abes lagi.. Kelam kabut nak abiskan time gap est tue =='

    aqilah ( hahahaa ) : shot! jangan gitau ending dier! alahhhh! dah tak suspen~ ish.. bersatu? aper bersatu macam cite dragon ball ka? salah bergabung,haha

    ReplyDelete
  7. kakak saya ajar saya baca novel ni masa umur 11 tahun -.-'

    shafiqa shafiqa (geleng2 kepala) haha tapi cerita ni best. Aku siap hafal semua nama watak dalam cerita ni xD

    ReplyDelete
  8. Eh, kau nak cari novel ni ? Ada lagi. Tapi model cover dia tak cun dah. Dia tuka model -.-'

    ReplyDelete
  9. saje je nak bgtau ending dia..
    haha...baca je lah.. bg aku, ending dia biasa2 je, nanti dpt anak kembar..(eh2.. tersengaja lah..haha) tapi yang best part tangah-tangah lah...

    shahizan.. aku dah cakap lah, dia dah tkar cover-.-
    ko x baca komen aku ke?

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. novel ni alaf 21 dah cetak semula, cover je lain...
    warna cover sama, cuma perempuan dekat depan tu bertudung.
    baru jugak la cetakkan semula,
    insyaAllah senang je jumpa,
    ari tu jumpa bersepah-sepah kat kedai buku, tp betol la part bertahun2 carik tu, memang laris gila, sebab aku pon baru beli tahun ni..=)
    maaf menyibuk, overwhelming bila cakap pasal novel...;p

    ReplyDelete
  12. erm, macam..ade harapan balik,haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...