Sunday, January 16, 2011

Huh, Sunday's story.

Rasa marah pun ada, geram pun ada, lawak pun ada. Aduiiiii.. Tak kesah laaah, my bad. Nak buat macam mana, kang kompom telinga kena bising nanti, hahaha. Life isn't sweet at all kannn ? :D Eh, tak jadi laa pulak pergi wayang ! Ermm, ingatkan boleh laa pergi Jaya Jusco Kinta City, takpun Bangunan Seri Kinta untuk menonton cerita hooootttt kat Malaysia sekarang nih, Khurafat. Dengar cerita daripada rancangan Melodi, filem tersebut merupakan filem paling seram kat Malaysia ? Betul ke ? Papepun, aku tak nak tengok cerita serammmmmm ! Takut, -.-

Okeyyyyyy.. baru sahaja melihat preview filem tersebut, mau tak tidur malam aku nanti ==' Seriously, kau ajak laahh aku tengok cerita Saw hundred times, tengok video orang kena sembelih, kena tembak sampai terburai isi perut atau terkeluar otak putih dari kepala, tak pun nak tengok semua tue dengan mata kepala sendiri, AKU TAK KESAH! tapi bukan agenda seram - seram nih -.- Fyi, kebanyakan cerita seram ( terutamanya Malaysia punya ) terlalu banyak teknik suspen diterapkan ( cehh, sayang gak aku kat pemahamam novel ). Seram, ngeri teman tenung muke hantu efek tuh =__________________= Lagipun, once we shock, adrenaline will rush into our bloodstream, so we will adapt to face more and more of this bullshit suspense technique when small muscles and some organs are stimulated by adrenalime . Jantung akan berdegup laju, muka akan jadi merah merona..ehh? Pastu, tak rasa apa - apa dah, yang tinggal, fungsi cerebrum untuk interpret 'data' yang diterima, mungkin akan disimpan untuk kebaikan diri kita juga. Just like Paranormal Activity 2, aku terkejut gila masa tiba - tiba laci cupboard tertolak keluar, well, dalam fikiran aku " Wahh, hantu memberontak ke ? " haha, selain tindak balas biologi badan untuk berlaku. Aku tak menjerit punnn.. Ehem, Boboi tak jerit jugak, tapi terlompat siap mulut terngaga lagi. Hehehe. Okeh, yang nak complain nyer, dah tak ada rasa seram langsung lepas tuhhh ! Tak rasa membazir duett ker tengok cerita macam tuhhh ? RM 13 tuhh, dapat Nasi Vanggey kat Greentown masyukkk kowtttt! Huhuhuhu. Pernah dengar ayat nih.. 'Mereka' wujud atas kepercayaan dan ketakutan yang seiringan terhadap mereka.. ? Percaya boleh, takut tidak kerana itu hak mutlak Allah Yang Esa :) Jadi, tak perlulah suburkan perasaan takut tuuuu dalam jiwa kita. Biar langkah kecil diambil, daripada tiada! Peace yawww !

Terbanyak cakap lak -,- Okeeyyy, entry kali ini waaa mau ucap banyak-banyak terima kasih kepada inci Botak of Budak Belalang kerana sanggup hantar aku ke tempat kerja pagi - pagi buta :)) Macam pelik owhh masa pergi ke tempat kerja, it was car less ! Macam bandar berhantu ! Sumpah ! Nak bandingkan hari lain, memang pelik ahhhh. Gelap, sunyi, lampu trafik jea yang banyak menyala. Dengan bunyik anjing menyalak, perfectlah Ipoh jadi Haunted City of Sunday Morning ! Nak ke tengah bandar pun cuma mengambil masa 10 minit, 2x ganda lebih cepat ! Dalam otak aku, " erm, ader moto bapak aku hantar nanti, rempit laaa kat jalan nihh pepagi. Bukan ader orang ! "ahaha! Please don't try this idea at the road nearby ==' Kerja hari ini tak penat langsung, terlebih kenyang ader lah. Hotel owner pun siap melepak - ing ngan kita orang, berduet lahh pakat bersembang, haha. Dan balik tadi, parents ambil kan, sempat laa jugak melantak Chocolate Indulgence Secret Recipe punya sementara tunggu mereka datang kutip aku, hehe. Seeedaaappp! Aku suka coklat !

pss: aku rasa kan, berat aku bertambah naik ! Positive sign nih ! Jangan jelessss ! :P

6 comments:

  1. ceh,terlompat ternganga?.itu sebab ada lipas kat baju kot.(:

    ReplyDelete
  2. yeke tak menjerit? tantah die yg menjerit dulu :p

    ReplyDelete
  3. eh,mak kite ckp..kalau hidu bau makanan je pun..dahboleh naik berat bdn,,,ha2.aware of it~

    ReplyDelete
  4. ur welcome. .:D
    kalo kwn mnx tlg, aku mst tlg pnye..
    wa bkn along, tp cma nk tlong..hahah

    ReplyDelete
  5. balas balik, :)
    lipas? bragak sikit smpai ternganga klu lipas crawling pun, haha.
    eeeehhhhh, dalam hall tue, rase ny sy jea yg cool :D naek berat bdan? ermmm...that's good, nak tmbah berat pun ! hahaa, thanks farid!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...