Sunday, June 12, 2011

Hari ini bosan, hari - hari bosan.

Assalamualaikum.
Mood : Happy :D
Music : Jason Derulo - Don't Wanna Go Home ! Jumpa jugak lagu nih !

Yahooo ! Surat dari Nottingham dan MARA dah sampai ! ( padahal dah lama sampai ==' ). Haih, sejak member aku seorang demi seorang melupakan daratan mengejar impian dan cita - cita masing - masing, tinggalkan aku dan beberapa rangka hidup kat Pengkalan nih, Wohoho, bosan -.-' Aku pulak yang excited nak melupakan Ipoh ni, tak sabar laa wei nak belajar kejuruteraan ! Aku. . entah, mengejar mimpi mak aku kowt, mak 2 tahun lepas ada beritahu, beliau termimpi akan aku atas landasan keretapi, macam tengah menilai sesuatu. Aishmen, sejak itulah aku dah tak sedap hati sebab lain bebenau dengan cita - cita kejuruteraan aeroangkasa yang sangat berkaitan rapat kapal angkasa. Atau mungkin aku gunakan pengetahuan aerodynamic, electrotechnology, aeroelastic, risk and reliability, aplikasikan pada keretapi dan landasan, how knows O.o  

Yet,


 Sebagaimana berat hati crew Challanger meninggalkan bumi, berat juga untuk aku terima kenyataan akan keputusan MARA hari tue.





Sebagaimana Space Shuttle Colombia gagal berfungsi dan meletup dan berkecai di udara pada saat 58, begitu hancur berkecai harapan aku yang aku simpan selama ini.



Cukup dengan metafora segala duka lara, tapi sumpah sekarang nie aku dah excited nak masuk Nottingham ! Yahooooo ! Nak belajar la weh ! Rindu nak stress, rindu nak menyematkan diri dihadapan gadis-gadis *ehemehem, yang penting aku nak selami dulu apa itu foundation in engineering.. Wuuuuuuuuuuuuuu, selama ni takat dengar, nak rasa sendiri keadaan hidup di universiti, pasal pakaian tak risau sangat kowt, yang aku risau makan minum aku, aku kuat makan ! Risau terlebih berlanja nanti -.-'' Okay-okay, yang penting aku kena control cool & macho kat sane, hikhik. Gedik >.< Cuma, jangan dinipiskan iman aku sudah, insyaAllah. Aku yang paling seronok sebab sana peraturan tak ketat sangat, kawan aku cakap 24 jam hidup kat sana ! :P


Tapi aku masih terfikir, aku nak ambil major kejuruteraan ape erk ? Aku nak jadi ape pulak erk ? Yeah, aku mungkin jadi macam cikgu aku, " cikgu dulu tak sangka pekerjaan cikgu sekarang " atau " dahulu cikgu pun ada cita-cita lain, tak sangka pula rezekinya lain ". Sekarang ini aku pun termenung, cuba kombinasikan mimpi mak aku tempoh hari dengan minat aku. Kemampuan ? Aku rasa, nak belajar sesuatu perkara tak jadi masalah buat aku, sebab there's a will there's a way, even banyak perkara kena korbankan walaupun aku rasa aku dah buat banyak kali dalam hidup =____= Anyway, Homer Hickam bukan idola aku sepertinya, tetapi aku nak pergi lebih jauh hebat daripada dia ! :D 

p/s : dahla, sembang banyak perut kosong nih. Esok aku nak ronggeng pergi Baitulmal, mintak tolong bayarkan yuran pendaftaran :PP



Owh, Nottingham........aku tahu gym kau lagi besar daripada ASiS, jangan buat aku jakun bulan julai nanti yeaaa~

14 comments:

  1. Boleh mintak baitulmal?

    ReplyDelete
  2. intan nk jd electric n electronic eng..hehe
    kalo gi unim, ada peluang x nk gi uk?? manela tau kot2 dorg wt twinning..

    p/s: amikla mechanical eng then mse master nanti, m'jurusla ke bdg aeronatik..

    ReplyDelete
  3. saya cume nak share cerita .
    dulu result spm abg saya taklahh bagus sgt 2a je.

    kemudian dia smbg belajar dkt german malaysian institute ,bangi.

    walaupun result dia dari sem 1 hinga sem6 maintain 3.0 je.tapi alhamdullilah .sekarang dah dpt tawaran sambg dekat german.
    saya cume nak share.(:

    ReplyDelete
  4. @anoi : entah, pakcik sedara aku keje sana cakap mintak jea, ade rezeki adelah~

    @intan : entah,xtawlak,haha. Aeronatik dengan aeroangkasa sgt berbeza yea..lagi2 aku berkira nak ambil astronautic, haha

    @ciksarah : eden sedih sebab eden 10a xdapat fly:)

    ReplyDelete
  5. rilek je..mungkin tak de rezeki lagi.
    let everything going with flow. (:

    ReplyDelete
  6. Nice!:) Goodluck ek~Belajar baik2 ye...

    ReplyDelete
  7. aeroangkasa ngn aircaraft beza kan?? dgr2 msia kekurangan aircraft eng..

    Ketua Pegawai Eksekutif MATA Sulaiman Dahlan, dalam satu temu bual dengan Bernama baru-baru ini berkata, kaji selidik Kementerian Sumber Manusia mendedahkan bahawa Malaysia memerlukan lebih 16,000 jurutera pesawat setahun, tetapi sejak 15 tahun lepas, hanya 3,000 jurutera berlesen dilahirkan.

    hihi...

    ReplyDelete
  8. aircraft dengan space craft lain kan ? =____=

    ReplyDelete
  9. kapal terbang ngn roket mmg beza kn??hihi

    ReplyDelete
  10. smoga berjaya noh dekat notthingam tu....aku ada pinjam sikit pengalaman hang dekat blog aku....

    jaga diri elok2 kat semenyh tu....

    ReplyDelete
  11. don't worry my friend,every clouds have silver lining even in a cloud of space shuttle colombia explosion..just keep on the effort,who knows,you heart maybe can be as strong as discover space shuttle that always in the memoirs of people who with it...all the best in nottingham..

    ReplyDelete
  12. its okay man :)
    yeah fahmin ! rindu ang. insyaAllah :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...