Wednesday, July 6, 2011

Huargh !

Assalamualaikum.
Mood : Jetlag ? :PPPP
Muzik : Give Me Everything Tonight - Akon ft. Pitbull.


Memang STFU lah brader kaunter radiologi HOSPITAL BESAR IPOH ! Aku bawak pesanan dari doktor kepada doktor, yang kau nak menyelit pandai - pandai setting apa kes ??? Aduh, doktor yang belajar tinggi-tinggi pun ada manners, kau macam haprak. Bajet bagus, kau layan macam aku tak pernah sekolah. Watafak.  Aku drive jejauh dari Hospital Bt.Gajah sampai ke Hospital Besar Ipoh, bukan selangkah dua, drive pun macam kat highway PLUS ! ( Hanya mak pak aku sahaja tahu jiwa kelajuan aku ketika memandu di PLUS ). 



Astaga. *istigfar banyak-banyak. Silap aku jugak, buat kerja lewat minit. Inilah Mr.D-SIM. Semua benda nak buat last minit. Waktu sekolah dulu tersengguk - sengguklah kepala tahan mengantuk malam sebelum exam sebab tak selak langsung buku sebelumnya ! Borang - borang MARA tak payah cakap, bab kemas barang lagilah. Last - last bersepah bilik. JANGAN TIRU AKSI TIDAK BERMORAL INI YEA ADIK - ADIK. Ingat nak tulis sekejap, sekali datang mood lak. Camghini ceritanya, kat HBG tiada doktor pakar radiologist, tapi borang MARA tuh entah pape. Dia nak approval dari pakar jugak, gedix nak mampos. Berkejarlah aku ke HBI memandangkan waktu bekerja hampir habis. Sampai HBI, bertekaklah jugak, oleh sebab mamat tu lagi tua, aku banyak diam, biarjea telinga aku dengar dia menipu aku. Kepala pun angguk angguk jela bajet percaya. Huh, yang penting kena ambil report balik esok dan kena pergi balik HBG, GRRR. Esok Rabu, miss lah cinema time aku ! Ingat boleh relax tengok wayang, lain pula jadinya. Melepas cerita 3,2,1 Cinta. Opss, aku nak tengok Mia Sara jea. Petang nak hantar abang pergi kolej. Beliau yang hensem masih berlesen L motornya, Dek simpati aku yang berlesen P, kenalah rajin hantar beliau dengan beg - beg - beg ke kolej dia. Aman dunia aku separuh hari esok. Lepas tu, duduk Notts lah aku !

Owh yea, ada conversation masa aku nak hantar urine test. Aku macam biasa, pemalu nak mampos. Cakap pun bersegan - segan, suara bajet emas !

Staf      - Medical check up ?
D-SIM - Ha'a - pakcik nie macam warm and nice
Staf      - Dapat poly ? 
D-SIM - Dapat U
Staf      - U mana ?
D-SIM - Nottingham
Staf      - Ulu bernam ? Tona bertanya dia tak boleh blah

Wtf. okay -  this time I speak it loud, Nottingham

Doktor sebelah staf jabatan patalogi tu betulkan orang dia, 

Doc        -  Nottingham. nada menegur, kat aku jugak. Mungkin aku pun tak reti sebut dengan betul.
Staf        -  Owwwwh, wah, hebat. SPM haritu berapa a?
D-SIM   -  10a 
Staf        -  Wah, taniahlaa
Doc       -  Wah, sekolah mana dulu ?
D-SIM  -  Alam Shah
Staf       -  Azlan ? - muka dia excited gila time nih
D-SIM  - Alam Shah,
Staf       - Owh,alam shah. patutlaa, tahniah - tahniah.

*Aku lebih memerhatikan doc sebenarnya, sebab dia ada mata menilai dalam pemerhatian.

Oleh sebab aku nie penyegan, sepanjang perbualan tuh aku senyummmm jer. End up aku cakap terima kasih, dah blah cepat-cepat - rasa bersalah entah kenapa pulak. 1st, rasa bersalah sebab mungkin masa nak blah aku terdengar gosip diorang pasal fly. Okay, aku memang dapat Notts, tapi kat hutan hujan tropika nih haaaa. Kalau dapat fly pun, takat 1 sem, baik aku save duit fly pegi beli cincin tunang berlian punya. 2ndly, pasal alam shah. Huh, kalau aku sebut ASiS atau Sains Alam Shah, berapa kerat jea pun yang tahu ! Kalau SAS, Alam Shah, kompem minded orang dulu dulu tua tua pergi kat SAS, shit. Aku bukan nak anti, tapi lembu punya susu sapi dapat nama - betul ke peribahasa aku nih ? BM aku tak A+. Aku OASIS, rasa agak terkilan/kecewa bila orang tak kenal ASiS, lagi noob kalau tak tahu SBP tuh wujud langsung. WTF ? Mungkin sebab mereka bukan dari golongan SBP, itu sebab tak tahu. Macam contohnya la, guru for sure tahu standard persekolah kat Malaysia, at least tahu apa itu SBP, SBT, MRSM, KLUSTER, bla bla bla etc. Macam aku jugak, mana pernah dengar pasal SBP sampailah aku form 4 ! Itu pun cikgu yang beritahu, cakap standard SBP lagi tinggi daripada MRSM, aku masa tue target MRSM Langkawi sebab aku nak spend masa kat cokelat. Yummy. Kalau lah rakyat biasa, memang for sure lah tak tahu kan, lagi - lagi yang tak pernah terlibat dalam pendidikan atau anak mereka sendiri bukan dalam kalangan SBPian/MRSMian - aku hentam keromo jea ian tuh.

Tapi aku sukalah tengok orang suka, I mean, when I told them about I'm leaving for good this thursday, they seemed happy to find me, small kids managed to get an offer from Notts. Doc tu tersenyum, staf pun sama. I kinda love this environment, not to be proud of what I've got, it just. . . they smiled from heart, I noticed it. You know I was rushing all the way to complete the medical checkup fucking mara form, I felt glad to see they smile at me, triggering myself to smile as a feedback. And it consciously remind me of the fact - I'm fact geek - you're face actually require more effort/muscles to show mad/sad/anger expression compared to smile. Fwehhh, thanks for reminding me old folks. Thanks :) Tak macam brader HBI tuh, bikin panasssssss jerk.

Next. . 

Jabatan Radiologi HBG. Cepat gila X-ray. Tak sampai 2minit dalam bilik X-ray pun !

Doktor lagi, nie dari radiology department for sure. Kenapa nama Qhassimi ? She pronounced it twice, maybe to correct the intonation. 

Err.. entah, haha
Lah, nama sendiri pun tak ingat

. . . aku segan, cakap terima kasih blah cepat - cepat. Ramaiiii gila tanya maksud nama aku, but i turned them down. Baru setapak dua, baru aku teringat, nama aku diambil dari nama seorang Qari dari Iraq rasanya. Mak aku rajin tengok pertandingan itu, dan qari itu menang. Itu pasal mak aku berkanan nak namakan aku mengikut nama qari tadi. Kalau maksud, tak sama dengan Kasim rasanya. Tanya pak arab pun tak boleh jawab. Misterinya.







Adalah gambar sikit dari motorola capuk. Aku suka Hospital Batu Gajah sebab semua staf dia baik, bersopan, hormat orang. Yang penting, tak sesesak kat Hospital Besar Ipoh. Lagipun, redup sikit sini. Aku suka tengok design hospital lama tinggalan British, kan dulu Batu Gajah lagi fames daripada Ipoh zaman jajahan British. Lagipun, masa nak medical checkup cepat gila. Aku pernah gastrik, pergi HBI. Siot, 3jam tunggu baru dapat jumpa. Last - last kasi panadol jugak, Grrr. HBG nih okaylah, fee tak tahulah sama ke, mahal ke, murah ke, yang aku bayar takat RM20. Medical checkup boleh settel dalam sehari jea ! KES AKU LAIN YEAAA.




P/s : HBG memang sebelah penjara, memang ada lah resident beliau pergi melawat doktor kat sana. Paling best Bandar Batu Gajah sebab dia more to green, Ipoh hampeh. Tahu roboh bina jual. Pokok mana ??? Mana tak panas, aku tidur pun kadang - kadang mengelupor panas. Tuh hampir sepanjang hari aku pakai kain pelikat. Sejukkkk sikit :P

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...