Thursday, December 22, 2011

Hurm...

Salam.



Rasa nak sangat tekan butang log in  ( ramai dah bising, rasa nak off handphone pulak daa  -,- ) , secara automatik akan active balik dunia maya aku di laman sosial itu. Haih, bukan taknak, tapi mengunung perkara yang lebih penting aku kena selesaikan berbanding kehidupan alam maya. Yea, aku tak pandai jaga displin masa di Facebook. Aku memang busy body pun pergi baca hampir semua artikel yang keluar di news feed aku, iluvislam, gilakentang, rush sina, syahirul, new photos-status dari 9gag, I'm an engineer, trust me, paling best dan mendalam ayatnya - azzariyat, fuhhh. Jadi, tak hairan lah mula cakap 'Alaaa. . 10minit jea ' jadi 1-2 jam -_- Hubungan dengan kawan ? Yesss. . buat kawan lelaki. Tapi at least, mostly aku ada no phone member lelaki. Perempuan ? Owh yea, rasanya. . hampir semua kenalan perempuan di Facebook aku, butang 'unsubscribe' tu aku tekan pada profile mereka.. Aku play part aku nak menjaga pandangan aku, dan juga maruah si muslimah. Aku bukan hot setap bagai, cuma kadang-kadang ada juga yang degil upload gambar tak pakai tudung. Itu sudah jelas aku dapat balasan buruk kerana tidak mahu menghindarinya in terms of to deactive facebook instead. Tapi. . Atas untuk Allah, Bawah untuk Abdullah  lagi kawww- pernah dengar joke pak arab nih ? O.o

Kalau nak senang faham, perhatikan gambar di bawah :



A :



B : 



Get a picture of it ? Maksud pak arab yang tegur muslimah Malaysia tu, katanya pakai tudung adalah untuk Allah, manakala, bawah daripada itu, untuk Abdullah - nama sinonim dengan kaum Adam bagi negara mereka. Perhatikanlah betul-betul gambar A tu, benarkan Atas untuk Allah, Bawah untuk Abdullah ? Wearing a hijab isn't enough if your wear a thigh jeans girls. Maksud betul-betul menutup aurat - dari gambar B. Haih, dari ayat aku tadi. . aku cuba menjaga pandangan aku, itu jea. Apa yang boleh aku hindarkan, aku cuba. Nie. . belum masuk bab 'fb chat' dan 'sms' lagi. Aaaaaaaaaaa. . . semua ini tak termampu kutampung tanpa bantuanmu ya-Allah !



Hurm, tengoklah. . aku pun ada final lagi tiga minggu, tapi petang ini juga aku balik Nottingham. . walau aku sedia maklum, Notts boleh kata kosong sebab tengah sem break ! Aku kena balik jugak, sebab tak start study lagi ! T.T Rashid, cepat balik Notts teman aku + ajar aku calculus ! #.# Cukuplah cuti di rumah campur jalan-jalan sampai lupa diri di negeri orang, hehe Rindu gym Notts pun, cuma sakit sikit lah bab living sana - seminggu RM100 untuk makan @.@ Okaylah, tiket ETS aku jam 1815 ini. Doakan final aku eh ? :)



To PMR students for 2011, congratulations for your results ! Either flying colours or cukup-cukup makan, head-up, the journey isn't over yet !  



P/s :  Have you ever hear 'Twitterholic' advert on Fly fm ? Well, real-life social interaction is a way better than virtual one.

6 comments:

  1. penah dah deactivate fb, tapi sempat tahan sehari je huhu..

    scary sikit la nak upload pic kt fb,gambar tu macam2 orang boleh buat..bahaya !

    ReplyDelete
  2. nice reminder.. ;)
    rm100 per week utk mkn je?? wooohooo.. o.O
    btw, all the best final! :)

    ReplyDelete
  3. hihi.. btullah tu.. abdullah kan mksdnya hamba Allah=manusia2 nie la.. intan duk umah nie pun x study mana..ish2
    byk btul dugaan kt umah nie..XD

    p/s: bittaufiq wannajah!

    ReplyDelete
  4. @mimi : :)

    @sarah : thanks !

    @nazz : tak ke mane pun, haha

    @ intan : insyaAllah~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...