Monday, January 9, 2012

It's freakin' final exam !

Salam.


Baru aku perasan ada jadual individu - setelah ditegur Rashid 

-,- 

Jadi, secara tidak langsung, buat sementara waktunya gambarajah di atas menjadi background screen aku secara rasminya petang tadi, sehingga 19 Jan 2011. Bior teman sedor sikit what's going on, and beringat-ingat setiap kali nak buka laptop buang masa kat 9gag. Fuhh, lama bebenornya pun exam. Kalau camtum terus satu minggu kan boleh cuti 3 minggu sampai 2 Feb, haha. Tapi kalau buat dalam satu minggu tak ke aku kena jawab exam esok ? =/= Untungla budak IPTA dah habis exam, nie kesian haaa budak IPTS makan tidur tak cukup dek belajau belajau dan belajau. Ni lah efek u barat, tak selari dengan timetable exam u Malaysia. Naik hantu jadinya. Kadang - kadang malam jadi siang, siang jadi malam demi ilmu tu. Tapi syukur juga exam nih ;


  • Mana pernah masjid penuh berjemaah kalau lecturer week, bila study week semua 'insaf'
  • Orang keliling aku semua ada ' angel sign ' atas kepala diorang. Hebak penangan final nih
  • F40 start on Wednesday, budak Sc start esok - atau pagi nanti to be precise :P 
  • EMA & THA aku tak start study lagi ! Untung ada gap 4 hari ! :O
  • 4 paper je pun XD 


Okay, izinkan aku tarik balik ayat ' Je ' tu. Module sini, lulus tu macam korek tahi hidung jea. Korang gelak guling-guling dalam kelas lecturer skip kelas terus pun takpe ( cuma kuiz sini susah bhai ! ). Masuk dalam exam hall, jawab apa yang tahu kompom lah lulus ! Itu situasi FAMA ( Father and Mother - financial-  Aid )  Aku dibawah tanggungan MARA, dan MARA tu bukan bapak aku yang punya. Jadi, istilah FAMA tidak sesuai untuk tuan hamba hina dina nih. MARA nak wajib lebih 60% setiap subjek, atau average course setahun yang aku ambil ? Entah, aku lupa. Hehe. Yang pasti, aku ambil langkah selamat, score setiap subjek.


Score above 60% ?


Bunyi macam susah ( memang susah pun sebab sini coursework sikit, memang solely depends on examination to succeed. ), tapi inner strength beritahu aku :


Challenge Accepted !


Yeahhhh !  Way to go D-SIM !


Kali ini, aku target Math Tech / EMA / THA above 80% . Calculus paling ralat, dah kira-kira kena pulun bagi dapatkan lebih 60% ! Paling tinggi pun boleh dapat nanti tak sampai 70% weh ! D;


Pesanan buat rakan di luar sana : 

Janganlah anggap test/quiz/assignment tu tak bermakna yea. 
Nanti sebelum Final, kira-kira markah terdahulu, 
baru kau tahu maksud sesal dulu pendapatan, sesal kemudian takdo gunonyo ! 


Den dididik jangan biar markah duduk atas pagar, kena buat betul betul betul betul nanti ! T.T  Teringat Rashid cakap Calculus senang, Math susah. OMG. Harapan kian tipis #.#  Takpe, takpe, by Allah wills InsyaAllah I can do it ! Cuma, aku nak mintak maaf kat readers sekalian kowt tersasul bahasa, terkasar kata terguris hati dengan sarcasm aku secara sengaja atau tidak sengaja, pardon my behave. Aku nak jawab exam dengan tenang dan aman.



 allow me please ? 


Jangan lupa doakan agar aku lulus cemerlang, lagi-lagi budak IPTA, sebab aku dah doakan korang dulu. It's payback time :P Hahahaha


Just kidding.


Good luck to Nottingham students as well. Do your best !


Mic, okay.
Speaker, MAX volume.

Ehem, ehem. Saya si mamat blogger Mr.D-SIM @ Mr.Q secara terbukanya mohon maaf atas segala kesilapan saya kepada anda semua. Moga saya dapat jawab dengan tepat pada final yang mendatang. InsyaAllah.




" Hati mudah resah,
tanpa cahaya Ilahi, 
jika ketenangan solat tidak dicari,
pabila tali persahabatan terlerai sudah.  "


Mr.D-SIM 9/1/2011/ 1.31am



Pull each other to Jannah. 'till then, Adios ! 



P/s : aku dah plan nak cari Rotiboy lepas jea exam Calculus ! Mengidam si orang nak final ! 

5 comments:

  1. An everest of luck Mr.Q :) jgn 9gag je =='

    ReplyDelete
  2. pull each other to me? :P hahaha~ all the besh semi ^^

    ReplyDelete
  3. GOOD LUCK, BRO. InshaAllah above 80%! Wishkan sekali kat Auzai kalau kau jumpa dia yee :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...