Friday, February 17, 2012

Tension.

Bagus untuk perempuan, tapi tidak bagi lelaki.
Kenapa bagus buat pemilik chromosoms XX ?
Google sendiri.
Aku malas nak berucap bagi pihak kaum Hawa,
sebab aku lelaki.
Ya, aku yakin aku lelaki.
Masakan tidak,
kalau halkum + bersuara macho itu ada.
Ehem,
  
Lihat cermin panjang melekat di dinding,
cermin yang menyaksikan aku dan roomate menggila,
siang dan malam,
tanpa jemu. 

Aku cuba check,
sepasang mata ada,
telinga pun elok melekat di sisi kepala,
kedua-duanya, 
dahi clear dari jerawat,
masih boleh kembang kempis cerembong kapalku,
tapi still xleh lawan hidung Os.


Hairan. . . 
Apa yang kurang,
sampai hati tak tenang ?

Sedangkan,
masih terasa lagi kedamaian udara kampung Broga,
walau cuaca terik dibawah pancaran sang suria,
selepas solat Jumaat tadi.

Out of blue,
aku tension ?


Kesian.
Aku kesiankan Rashid.
Tak pasal-pasal dia jadi chef,
aku takat asst.chef, 
yang masih boleh goyang kaki.
Padahal kawan tu tengah selesema,
jahatnya D-SIM.........................



Hmmm.
Lagi haru,
aku melalak dengan Din pondang lagu ni tadi ;


  

Aku melalak ?
Bahaya.
Jangan cuba bayangkan sekalipun ! 


Apa-apa pun thanks buat nyah sorang ni ;



Kalau kau tak offer aku dan arip hilang jadi asst.chef, 
mau aku menjerit tension bawah bantal dalam bilik kowt petang tadi.
Kowt..


Kelmarin buat mee hailam. . . 




Semalam buat tomyam thai mariiii
Rashid bekas pekerja Black Canyon,
lepas jugaklaa rindu aku kat tomyam thai~


Dan tadi, sup terbaikkkk !



Okay dah.
Malas nak merepek panjang.
Esok kena keluar awal pagi,
wajib keluar.
Sebab internet down satu Notts.
Eh,tanda nak suruh aku habiskan voucher buku ke ?

Nak tido awal,
dengan harapan. . mood study dan baca buku tu datang balik !


P/s : 

Sebut pasal telinga, telinga kiri aku pernah jadi famous.
Ustazah masuk kelas, tiba-tiba dia buat tawaf setiap orang.
Entah benda dia cari.
Sekali tengah 5-min break,

" Pi tengok kat telinga qhassimi, boleh nampak khalimah Allah "

Habis semua laki pompuan berkerumun keliling aku.
I was like. . . 
10 minit dalam hidup aku,
itulah saat aku rasa benci dikelilingi orang -.-'
Macam mana artis meletop mesia boleh survive eh ? 

Tapi,
betul ke ?
Entah, aku sendiri tak pernah check.
Tak pernah perasan pun. 


Gambar bawah ni merupakan gambar tulen lagi asli, tanpa sebarang contengan ciplakasiii.




Just before maghrib, subahanallah. 


Owh, pak imam pesan. 

Kalau orang tak malu buat maksiat, kenapa kita nak malu membawa kebenaran Islam kepada mereka terutamanya ? 

5 comments:

  1. hahah~ kini baruku kenal sapakah itu rashid. ekekek~

    ReplyDelete
  2. subhanallah, cantiknya gambar las tu.

    ReplyDelete
  3. nak masak ape harini qhassim?? HAHA. :P

    ReplyDelete
  4. @jajan : yeah !

    @jumi : ciptaan Allah :)

    @anon : entoh... dapur elektrik rosakkk :(

    ReplyDelete
  5. yaaa, saya antara orang yang berkerumun melihat telinga anda ketika itu :)

    ReplyDelete