Sunday, March 18, 2012

Kyuri

Assalamualaikum !

Kyuri. Pernah dengar perkataan itu ? ( aku baru tahu petang tadi ) Agak - agak korang itu nama untuk siapa @ apa ? 




Kyuri cucumber atau istilah bahasa melayu, timun kyuri :) Kalau check kat Tesco, item ini dipanggil Japanese cucumber. Whatever it is, it's damn cool and crunchy ! Cara nak bezakan Kyuri dengan timun tempatan / barat, lihat saiz dan panjangnya.




Kalau tengok dari jauh kyuri yang dah dipotong, nampak comel jea timun ni, sekali ngappp... pergh, yang jarang makan sayur pun boleh jadi suka I bet you ! :D Okay, ilmu baru hari ini, hehe Alhamdulillah. Dan terima kasih buat Mak Long sebab bagi satu Kyuri buat aku masak di dapur Nottingham !

P/s : Thanks for the hospitality Pak Long and Mak Long and thanks again bawa ke KDE. Tenang sikit dapat jenjalan, hehe :P


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...