Wednesday, April 4, 2012

Rabu yang syiookkk -OO-


Assalamualikum !




Entah kenapa semalam pelik gila, tengah dok layan Applied Algebra, boleh pula terfikir pasal EMB -.-' But at least, soalan aku terjawab. . walaupun dah pukul 1 pagi ! 1 pagi ? Yeah, lecturer aku berdekasi orangnya, tengah - tengah malam pun check email kowt ! Haha, style lah Nottingham ! Tapi frust menonggeng balik bila layan Applied Algebra. Haduii, aku dah spent dalam 4 - 5 hari untuk 4 bab sahaja, walaupun 8 bab yang akan masuk dalam peperiksaan sebentar lagi. 5 hari beb nak fahamkan konsep algebra nih ! T.T Last - last layan Tetris Battle apps kat Facebook sejam, rasa menyesal sebab rugikan masa main game dalam seminit dua, pastu sambung belajar bab 5, 6 ,7 dan 8 pula. Alhamdulillah dapat habiskan semua sebelum pukul 4 pagi :D  Yea, 4 pagi. Ikutkan lepas Isya' nak terus tidur, sekali meriah pula bilik Rashid dengan budak game DotA. Jadi, kemeriahan mereka itu aku 'convert' jadi pembakar semangat nak belajar, hewhewhew. Ni tak dapat jawab kejap lagi mampos aku -.-''

Rabu yang syioookkk ? Sebab mid sem punya last test adalah Applied Algebra ! Khamis Jumaat tiada kelas, kira boleh terus balik lepas test, yahoooooooooo !

 Gambar dari CD & Kutak.

Hah, nampak tak Aeon tu ? Haaaaaa, sebenarnya ada Aeon Jaya Jusco baru dibuka di Station 18, Ipoh, Perak. Jaraknya cuma 10 minit berbasikal dari rumah aku, hoho Tapi macam macam ragam dengornyee, traffik jam lah, bising lah, tak aman lah, sesak lah. Dude, every development do have drawbacks. Ralatnya. . .



Ada site masjid dekat dengan rumah aku. Guling - guling atas jalanraya pun boleh sampai ke site masjid ini dalam 10 minit. Naik basikal adalaa dalam 2 minit. Tapi sayang, dah bertahun - tahun, tak siap juga sedangkan Aeon JJ tu tak sampai setahun pun pembinaannya ! This is sooo Malaysiaaaa~  Satu jea beza ketara duduk di rumah dengan Notts, dengar azan atau tidak. Kat Notts ni kadangkala azan subuh yang kejut aku, kalau kat rumah ? Tunggu laa big boss ketuk pintu bilik, baru bangun dengan muka mamai -,-
Haih, semoga cepat siaplah masjid RPT Pengkalan Pegoh Seberang~

Doakan test F40APA aku petang ini, 
dan perjalanan aku pulang ke Ipoh. 
Semoga selamat kehendakNya, 
insyaAllah.
 
P/s : 

Check-list balik kali ini :

1. Toiletries
2. Novel + majalah bulanan 
3. Bawa adik jenjalan Aeon JJ St.18 ( dia ungkit yang aku lupa belanja dia tengok wayang -.- )
4. Lepak - ing Restoran Pesanjung, roti milo satu ! 
5. Photo shoot ;)
6. Makan puas - puas masakan mak ! 
7. Potong rambut ;(
8. Ushaaa lens portrait~ 
9. A fine. . ring. 

3 comments:

  1. hey! ana tak ungkit pun!
    just BANGKITKAN isu tu je ma~

    ReplyDelete
  2. bagus la masjid dekat... nanti solat berjemaah subuh n isya dekat masjid senang... :) hihihi

    senang la nak jejak kau.. cari aeon je kot.. hahah

    ReplyDelete
  3. @namaanasiapa? :whatevaa =/=

    @shafiqa : amin ! eleh, kau ipoh pun xpernah sampai kowt, haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...