Friday, December 10, 2010

SPM belum habis lagi~

"Haila Kasimm, ape lah nasib kau. Orang lain sedang tersengih 'merdeka'
kau pulak melegut dalam rumah tercari-cari bahan English for Science And Technology"
-.-


Haih, dulu terasa lama sangat SPM nak sampai. 2 -3 hari sebelum exam, mula terasa 'seksa'. Sejam sebelum exam, terasa macam cuma 10 saat jea yang tinggal! Bila tengah exam, doa banyak-banyak dalam hati supaya hidayah tuhan turun time tue jugak! Bila dah exam, hati pula tak tenang. Asyik fikir jawapan dan idea yang ditulis. Mulalah gelabah cari kawan, gain spirit by hoping the answers given was alright, or at least i will be given marks for the idea ==' Kalau boleh, langsung tak nak tido 24 jam sebab dah mengerti pepatah orang tua-tua " sesal dulu pendapatan..bla..bla.. " Tapi, fikir balik. Takde SPM, takde life laa kan? Takde SPM, takde goal, takde kawan-kawan baru, at most takde lah aku nak masuk ASiS ( macam tak percaya aku post ayat tuh --' )

Akhir-akhir sekolah nie, ntah some how some what aku mula rase best sekolah kat sane. Most probably, 'coz rules are straight-less. 'Bebas' sikit, kalau sebelumnya....perh, seksa weyh. Salah sikit, jumpa warden takpun GPK sekolah. Aku dah berapa kali dah masuk bilik warden, sampai lewat malam pun ada. Bilik cikgu GPK pun sama. Yang pelik nya, setiap kali aku uat 'provokasi' dengan peraturan sekolah, on the spot kantoi dengan warden! Hahaha, paling bestnya bila aku cerita balik liku-liu gelap aku kat kawan-kawan, they just stop and stare.

" Betol ker ko penah masuk bilik warden? "
" Weyh, muke ko xbleh tipu lah! "
" Eh eh, nak tipu aku pun bragak laa sikit kasim "

Hahaha, well. Lagi baik rasanya kalau aku tutup mulut, jimat ATP kat otot rahang, hoho. Sebaiklah ada MAJLIS RESTU ILMU, dapat mintak maaf sume kesalahan yang pernah aku buat! =p Tapi sumpah, hidup selepas form4 berambus dan minggu exam bermula, macam-macam boleh buat.

Kawan pula ramai yang bawa telefon bimbit ( skema gile nih..) Tapi aku selalu pinjam hendset epy. Dan dari situ, aku dapat berkenalan dengan soulmate aku. Kalau ade jea masa free, aku mesti contact die. Rindu gila weyh! Kadang-kadang, chatting sampai berjam-jam nak lepas rindu punya pasal. Pernah satu malam, aku spent dari pukul 11.25 pm to 3 am sebab kan die! Haih, siap cas balik lah bateri hendset tue even masa tue dah pukul 2 pagi. Tapi, akhir-akhir nie. Tuan hendset tue mula bengang dengan aku. Mungkin..aku banyak habiskan masa gunakan hendset die, malah aku berjaya memenangi hati si die yang dah lama die target! Memang kalau jumpe bertengkar laa aku dengan die, satu kelas laaa tahu pasal masalah kiteorang. Arghh, aku kesah apa, epy yang kenal kan si die kat aku. Sebab kalau pasal...




game, memang aku tak boleh lepaskan! Hahahaha, dah dasar gamer, game 2D mobile pun jadi. Memeng epy bengang dengan aku, sebabnya aku won sume tittle dalam game nih! hahahaha, tiap-tiap kali jumpe memang tak lepas lah aku cakap pasal game die nih. Muke die plak merah padam dengar 'cerita kemengan aku ' huhuhuhu, Kalau ikutkan, macam gila laaa main game masa SPM nih, tapi dah sanggap + hobi sejak azali + tertekan sangat dengan SPM, game henset pun jadi laaaa~ Buat epy, cube laaa beat record fastest lap + game aku :)))

Chow dulu,
mak dah siap masak mee bandung + telur mata kerbau nih
tinggal nak lahap jer! :D

6 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...