Wednesday, March 30, 2011

Click to enlarge yea :)

Assalamualaikum.

Mood : Energetic, pas pekene teh O' kowt
Music : Aku dengar tape :)


Let me guess, 10 years ? Dah lama walkman Aiwa nie jadi peneman aku masa muda - mudi dulu, cehhh , macam dah tua sangat ==' Aku ada banyak rakam lagu dalam banyak tape, entah kemana semua tape tue pergi, nie pun sebab jumpa atas meja jepun nih. Aku grab, dan bawanya lepak kat atas, dah lama tak dengar rakaman tape nih :)

Lets get to the main of this entry.


Haaaa, nampak jalan tak berturap ? Disebabkan ' keperihatinan ' orang politik kat kawasan Kampung Pisang, Batu Gajah, Perak kami terpaksa ber ' roller coaster ' dalam kereta selama 40 minit nak menuju Taman Alam Kinta ! Perghh, dalam gambar nampak jea plain, kami dalam kereta ? Dah naik pening, nasib baik aku tak bawak cooper aku, mau rosak lining tayar nanti -.-' Kiranya, memang menguji tahap kesabaran kami dengan pemandangan yang agak.....menarik :s

That's Black.
That's our driver for this trip, Ammar C.



Ikotkan hati, dah nak berpatah balik melihatkan jam dah hampir magrib. Jalan pula sunyi, hari makin gelap, sape tak cuak :O


Nie gambar dari pintu pagar Taman Alam Kinta, Batu Gajah, Perak, sampai jugak kiteorang ! ^.^
But wait ! Pintu pagar berkunci ! We came this far, camnie jadi nya ? >:( Aku tak kira, lantaklaa ditangkap menceroboh kawasan Perhilitan, janji dapat photoshot. Yang p bina kawasan berpagar kat tengah - tengah hutan nie sape suroh ? ;(

Yesssssss, sunset ! Semua ambil tempat, cari angle yang sesuai, tangan dok godek camera, tapi mulut asyik bertukar - tukar pendapat pasal setting dan efek cahaya.

Ini kalau aku tukar white balance, tona merah tinggi sikit, latest model Nikon ada setting nie dalam kamera.

This is original, ISO 400 jea, white balance NATURAL :)



Both pictures nie aku letak dalam stitch of 3 pictures, testing panorama :D Click to enlarge yawww !


Misi utama, naik menara pemerhati tuuuu ! Sebenarnya, tempat nie memang cantik, pelbagai jenis burung dapat diperhatikan dari bawah, kan menarik kalau dari atas ? Dan tak heranlah Jabatan Perhilitan sayang sangat tempat nie sampai nak berpagar -.-'


Nampak lembu tue ? Beliau - beliau berkaki 4 tue tak puas hati kat kitaorang, dalam 20 minit tunggu sampai lembu tu blah dari situ ! Dah laa kasi eye contact, psycho punye lembu =='


Finally, dapat naik atas jugak ! Tue pun aku berlari takut kena sondol dengan lembu ! HAHAHAHA, aku masih tak puas hati dengan renungan lembu tadih sampai sekarang X(


Sunset dari observer tower, satu gambar.


Okay, sekarang ambil panorama daripada Banjaran Titiwangsa sampai laa sunset daripada Banjaran Kledang. Sila 'hentam' pada gambar yea, kalau nak nampak jelas.



Belalang Masak Kunyit :P


Malas nak edit yang nie.


P/s : aku sekarang dah tak banyak edit gambar macam dulu - dulu, dan kalau boleh nak terus belajar sampai tak payah edit dah. I just need to improve my skills, technique and ideas of taking a lovely picture. New lens too :)

3 comments:

  1. haha..
    dsim,kite selalu gi sana ronda2.kampung kite ni..
    xpyh pnjt2 pgar pun,kunci dlm tgn..xckp awal2 nk dtg,klau x...dpt msuk sane dah...ha2

    ReplyDelete
  2. epa : btl ka ade kunci. kalo tau dh serang umh ko amik knci. arghhh. haha

    ReplyDelete
  3. betul,xpyh serang umah,pi kat depan sungai tu..ade kmpung kite,msuk kat situ minta kunci...
    ha2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...