Thursday, October 6, 2011

1st Post Dalam ETS Train :D

Assalamualaikum.
Mood : Energetic !


Energetic ? One Piece marathon ! Weeeehhaaaa ! Ini jelah fav benda yang aku buat dalam ETS. Untunglaa ada WiFi ( tak selaju WiFi Notts laaa ) sekali punca kuasa, tak perlu risau kalau bateri lappy habis. Kalau ambil bus Plusliner dari KL - IPOH or vise versa, harapan laaa nak jumpa tanda ' WiFi ZONE '. Apatah lagi nak jumpa soket punca kuasa, tahu - tahu jea skrin lappy dah gelap =.=' 

Owh yea, aku awal - awal lagi dah pesan kat mak supaya masak makanan untuk aku , so, berbuka roti High 5 jela dalam ETS nih T.T  





 Walaupun aku tak mampu nak ada iPhone 4s ataupun Ipad 2 ( mari ramai - ramai angkat tangan doakan aku dimurahkan rezeki ! ), tapi agak style lah benda alah inovasi beliau. Aku kagum gila kat otak dia, macam mana dia boleh fikir ' luar daripada kotak ' ? Kisah hidup dia menarik, dan kalau nak tahu, Steve Jobs kawan baik dengan Bills Gate dulu ( satu U kalau tak silap ). Pagi kelmarin iPhone 4s dilancarkan, pagi tadi dia pergi. Bukan nak cakap ikut sedap mulut, tapi orang yang 'otak kaw-kaw punya genius' pendek umur eh ? Kalau dulu para saintis ambil otak Einstein buat kajian, jangan perkara sama terjadi kat Steve Jobs dah laaa [ beliau sedang merenung tajam kat aku tuh ! O.O ]  Dulu serius Apple lopek, then datang Steve Jobs ambil jawatan CEO. iPod, iPhone, iPad tu semua berjaya dicipta semasa dia memegang Apple. Aku rasa, somehow, mesti dia tersenyum puas bila iPhone 4s dilancarkan kan ? Mungkin. . tue hajat terakhir dia setelah dia tahu 'jangka hayat' hidup dia. . who knows ?




Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life,” Jobs said. “Don’t be trapped by dogma — which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of others’ opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.” 


P/s : Boboi, eden nak berbuka sat ! Roti jea pun T.T 

2 comments:

  1. haih dah pergi dah pakar apple ni.

    ReplyDelete
  2. nak buek gano, mati itu pasti ( sambil makan apple royal gala~ )

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...