Friday, October 7, 2011

Okay.

Assalamualaikum.
Mood : Mengatuk, malam semalam lepak McD dengan kawan -,-
Music : Cobra Starship ft. Sabi - You Make Me Feel



Novel ini okay. Element romantik-gaduh-pujuk laa yang aku perasan, cukup jugak laa buat korang tersengih macam kerang busuk bila baca. Tapi pendekatan agama tak nampak dalam novel ini, atau kurang sampai aku tak perasan ? Cerita pasal Wardah dan Firas, unsur " kalau dah jodoh, tak kemana " diketengahkan ~ Tak boleh explain banyak, kang hilang unsur saspen korang nak baca nanti.




Ini game okay ! Memang masyuk, boleh main kat platform Android 2.2 dan ke atas. Kalau main kat Android 2.1, rasanya takde function ' select moto ' kira dari awal sampai habis main pakai default bike jela. Game ini pakai sensor untuk bergerak kira atau kanan untuk elakkan moto daripada kena langgar kenderaan lain ( kenderaan pun kadang-kadang bergerak kiri dan kanan ! ) dan 'tap' pada screen diperlukan kalau nak MAX kan kelajuan. Mula main, tangan mula huyung hayang macam Usop Wilcha dengan rentak perlahan. Bila dah speed up. . . speed up . . speed up , mula laa tangan huyung-hayang sampai tahap macam nak buat kopi mocha ! Ada 3 motor boleh dapat, 1 default 2 unlock. 2nd, kena dapatkan point 30k, 3rd - 70k. Aku baru sentuh 67k, tak merasa lagi motor paling laju tuh -..- Beat my score readers !




Samsung Galaxy Tab 10.1 okay ! Best nya balik Ipoh kali ini, dapat merasa main Racing Moto kat tablet skrin 10.1 inci nih ! Alhamdulillah :D Tahu kenapa GT10.1 nih keluar lambat ? Sebab nak bersaing denga iPad 2. Kira macam kenal musuh dahulu, baru kenalkan taktik nak encounter musuh kowt ? But well, memang ada perbezaan yang ketara. Gambar ambil pakai iPad 2 sumpah buruk gila, tapi GT10.1 comes with HD for both photo taking or video shooting  ! Lagi ringan daripada iPad tapi resolution gambar kurang laa perbezaan tapi buat orang macam aku ( ambil berat pasal 'pixels per inch' sangat-sangat ! ) Apple menang walaupun GT10.1 nie FullHD. Menggunakan latest android technology for tablets, Android 3.0 ( Honeycomb ) segala macam apps daripada android market boleh guna. Plus, processor 1GHz dual-core NDIVIA + 1GB RAM. Bagi aku, geek Google thingy memang sesuai pakai Android, dan apps android lagi banyak daripada apps Apple sebernarnya. Cuma. . . harap lepas ini, keluar laa tablet dengan resolution gambar lebih tinggi daripada Apple yea :D

Last . . last :


iMuscle ( NOVA series ), okay ! Ini apps khas buat pengguna Apple. ( tadi kemain sembang pasal kehebatan Android, nie dah Apple plak -.-' ) Dan, apps nie sesuai kowt buat body builder sebab dah nama pun muscle, kompom laa berkaitan raaaapat dengan cara nak bina otot.. Hehe, Orite orite. Benda alah ini, style gila sebab apps 3D, korang boleh rotate the whole body cari specific muscle yang korang nak develop. Macam kat lengan jea, dah berpuluh jenis otot dengan berpuluh cara nak tingkatkan ( tak best laa guna ayat tingkatkan - develop okay ) muscle. Contohnya : Kalau pilih biceps, ada Primary way to develop that muscle, vastly. Dan ada jugak Secondary way, which means, less effect on that muscle. Lagi satu, sebelah bar Primary, Secondary, ada 'tab' Information. Sebagaimana sistem otot melibatkan 'contract & relax', Information nie beritahu pengguna otot lain yang terlibat sama kalau kita buat aktiviti untuk develop specific muscle yang kita pilih tue. Information nie pun visualise muscle yang terlibat tadi, lastly, safety precaution pun ada. Serius, apps nie yang kedua best selepas apps Google Earth :) 


P/s : Aku masuk Kelab Badminton kat Notts dan rasa tercabar bila tengok orang smash lagi padu ! Cara lain nak padukan lagi smash otot biceps + lengan kena kasi lagi tuff. ( selain senang nanti nak basuh baju, aku basuh pakai tangan okay ! ) 

2 comments:

  1. haha . main game racing tuh memang best . tapi tak dapat nak kalahkan score anda la .

    ReplyDelete
  2. best kan ? :D pernah sekali sblm exam spent 1hour main game nih -.-'

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...