Friday, November 18, 2011

Bukit Broga

Salam.


 Hari                        : Rabu.16/11/2011.
 Masa naik               : 4.40 pagi
Masa tiba di puncak : 5.00 pagi



Kami bertuah sebenarnya, sebab pagi tu tiada langsung orang naik ke atas bukit ! Macam Bukit Broga nie kitaorang yang punya ! Paling best, tiada kabus ! Kira, pemandangan cantik sesangat waktu kami daki, huhu Alhamdulillah ! Gambar nie, gambar 1st time aku dan Haziq mencuba long exposure shot, without tripod -,- Pakai camera Haziq.




Dah dasar aku pelahap, sebelum gerak, singgah dulu 7E cari roti inti pandan walhal dalam beg dah ada roti Gardenia siap sudu nak sapu kaya lagi tuuu. Dan, teh'O panas :D Feel wei minum teh'O panas tengah-tengah sejuk, macam Cameron Highland gituuu. Aku angkut pun, atas sebab aku nak sahur. Kan adik aku SPM dan-dan pulak aku nak test petang tuh, kira 2-in-1 lah senang cgithe.




Mencuba lagi Long Exposure shot. Masa nie, dah nak masuk waktu subuh. Macam dah cerah kan ?




Fahmin azan subuh di atas Bukit Broga ;)  Hati kami tersentap wei dengar azan kat atas nih dengan tengah-tengah tiada orang, solat berlantaikan tanah pulak tuh. Terasa kebesaranNya. Allah Maha Besar. Segala Pujian Baginya.  




Mencuba Night mode + aperture serendah mungkin + flash + exposure + 2.0 baru boleh nampak cerah muka muka tengah sengih nih siap background lampu cahaya bagai. Banyak lagi nak kena belajar nih~




Walaupun dah kali kedua aku naik, hasrat nak lihat matahri terbit tak tersampai jugak, huhu. Tak apalah, janji tubuh badan aku dapat beribadah pada tempatnya. 

Ada masa, kita naik lagi weh ! Thanks for coming, really miss you guys :) 


P/s : malam sebelum tu aku study sampai pukul 4 then terus gerak ke Bkt.Broga. Turun  bukit dalam 7.45, sampai Notts dalam 8 pagi, sebelum attend kelas math 9 pagi. Petang ada test math ! Lebih 24 jam aku tak tidur weyhh ! :O Still, hang out ngan korang lagi best. Hidup orang bujang camnie laa kan ? :D 

16 comments:

  1. hahah enjoy laa koo~ mst best hangout nan member2~ o.o korg amek wudhu kt ne. ad air paip kaa

    ReplyDelete
  2. amende pulak air paep. kami bawak air dalam botol

    ReplyDelete
  3. mmg best naik broga hills..:D amik wuduk gune air botol..wah..teregt kngn harituh..nie kat ats skli ke??
    bkn ade sign 'puncak broga' ??

    ReplyDelete
  4. Gempak gila korang !
    Azan atas Bukit Broga, mashaAllah ! :')

    ReplyDelete
  5. Haha, masing-masing lupa nak berwudhuk dulu sblm naik ke atas~ mmg pkai air dlm botol laa~

    @ekin : xde laa smpai nk bergambau dgn signboard tu, huhu

    @syai : dah xde org nak azankan selain kitaorg, so. . .that's just the basic of our responsibility as a muslim.. rite ?

    ReplyDelete
  6. nak naik!!!nak tgkp gmbar!!tp tak brkesempatan je lg ni..huhuhu

    ReplyDelete
  7. Yeap :) Tapi tak semua yg rasa nak buat macam tuu.
    Aku doakan korang dapat kahwin cepat. Ciri-ciri dah ada dah tuu HAHA

    ReplyDelete
  8. wahhhh... where is it? a fren of mine pun penah cerita dia pegi bukit broga tapi aku tak tahu pun kat mna. sadis~ -.-

    ReplyDelete
  9. eh ade je ajiq nih wakakaka~ xD oo air botol o.o bgus2 haha~

    ReplyDelete
  10. @farhana : mai laa sini :)

    @syai : Amin :) *tapi rase macam byk jea nak perbetulkan diri~

    @wani : haha, dekat Broga, 15KM dari Kajang, atau 5KM dari bandar semenyih :)

    @jajan : ang mesti jnis xley panjat2 nie kan ? :PP

    ReplyDelete
  11. ak kan gadis melayu terakhir. mana main panjat2 nih wkwkwkwk~

    ReplyDelete
  12. nak pegi jugakla nnti. sape baju putih tu eh? macam kenal.

    ReplyDelete
  13. @jajan : anda gedix -,-

    @aisyah : entah, yg tahu..die tu hensem gilaaaaa. jeles i D:

    @farhana : yeah :D

    ReplyDelete
  14. Ya Allah.. best nyeeee.
    sweet sgt.. azan kat situ...:D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...